Паулина от „Отец Паисий”твори илюстрация за детска книга

Малката Паулина Любомирова от СОУ „ Отец Паисий” – град Кърджали сложи крайния акцент със своята рисунка на Щурчето със златно елече от книжката на Маргарита Павлова „ Приключенията на Златноелечко”.

                 Паулина Любомирова е ученичка от 4 „г” клас на нашето училище и вече притежава умението да  комуникира чрез символите на цветовете, полутоновете и графичните знаци. Нейната рисунка е посметена при издаването на книгата след лична покана от авторката. В знак на благодарност писателката Маргарита Павлова осъществи първото представяне на детската книга в нашето училище на 07.04.2012 година – Международния ден на книгата. 

                Представянето на „ Приключението на Златноелечко” се превърна в малък празник за четвъртокласниците ни, които много обичат да четат, макар днес повечето деца да предпочитат да стоят пред телевизора и компютрите. Книжката, пъстра и цветна, ни понася в един невероятен свят ,невидим за нашите очи, за да ни разкрие чрез своите герои вълнения и трепети, чувства и емоции, характерни за човешката душевност.

                Ние я прочетохме, прочетете я и вие!

Красимира Георгиева

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини