Малките художници на ОУ,,Св. Св. Кирил и Методий” отново с награди

Естетическото възпитание в централното градско училище „Св. Св. Кирил и Методий” град Кърджали заема изключително място в обучението и възпитанието на подрастващите. Под вещото ръководство на утвърдени педагози учениците се учат да пеят, танцуват и рисуват с голямо удоволствие. Традиция в училището е да се печелят награди по изобразително изкуство от талантливите малки художници.

През месец март тази година град Бургас бе инициатор на Национален конкурс за рисунка на тема „Водата – извор на живот”. Целта на конкурса бе със средствата на изкуството да насочи вниманието на децата към назряващия в световен мащаб проблем с намаляването на водните ресурси и тяхното опазване. Участниците от училището впечатлиха с творбите си изключително строгото и взискателно жури и единствени представиха достойно област Кърджали. Със престижното Второ място бе отличена петокласничката Дъга Динева. Ученичката не за първи път печели награди на регионално и национално ниво. Благодарение на многобройните си номинации е включена в книгата на Фондация Бербатов „Успелите деца на България”. Талантът на Дъга е открит от нейната начална учителка г-жа Катя Иванова, а сега продължава да развива уменията си при известния кърджалийски художник и педагог – учителя по изобразително изкуство в училището – г-н Иван Стойчев.

Екипът от педагози в най-голямото Основно училище „Св.Св.Кирил и Методий”град Кърджали създава стабилна школа по рисуване, която воюва достойно за  свое място сред най-добрите не само в града и областта, но и в страната. С активното участие на директора на училището – г-жа Лиляна Янкова, дейността на школата е насочена и към реализиране целите на проект „Дари красота”. Прилаганите иновативни подходи на управление за мотивиране екипите от учителите и ученици , са насочени към ориентиране на учебно-възпитателната дейност в посока осигуряване на устойчива околна среда.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини