Награди за славейковци, призьори от областни и национални състезания

Официално награждаване на призьорите от областни и национални състезания организираха славейковци. Актовата зала на най-голямото училище се изпълни от малки и големи ученици, класирани на първите места на различни форуми по всички учебни дисциплини. Спортните секции на СОУ "П. Р. Славейков" не бяха включени в церемонията, тъй като им предстоят зонални първенства, а впоследствие и национални финали, ако се класират. 

С най-много грамоти и награди се отличи деветокласникът Иван Герганов, един от най-успешните членове на Школата по математика с ръководител Вълчо Милчев. Феноменалният математик отдавна се прочу с възможностите си по точната наука, но се оказа, че е класиран на първо място и на областния кръг на олимпиадата по история. Директорът Милко Багдасаров сподели с гордост по време на награждаването на Иван, че след няколко години, когато бъде обявен за абитуриент №1 на Кърджали, успехите му ще трябва да се четат от 23 май вечерта, за да стигне времето до самото обявяване на 24 май.

Много награди по математика и български език и литература получи третокласничката Мария Александрова с класен ръководител Екатерина Бакърджиева. Крехкото дете, което се занимава и с балет, показва стабилни знания и вече свикна с признанието и наградите. 

Останалите математици от Школата на г-н Милчев единадесетокласничките Джансуа Али, Маринела Петкова и Гюлбеяз Ахмед също получиха множество грамоти, включително от призови места на олимпиади по други предмети. По подобен начин се развиха нещата и за деветокласниците Хубен Иванов и Иван Иванов.

Седмокласничката Радостина Никова също бе наградена както за постижения по математика, така и в други области. Амбициран да я надмине, третокласникът Атанас Ников /неин брат/ отсега заявява изключителни математически заложби.

За първи път в последните години Кърджали има класирани ученици на национален кръг на олимпиадата по химия. Това са седмокласниците Иван Демянов и Тодор Иванов с първи места на областния кръг. Те получиха грамоти за призови места и на математически състезания, и по астрономия.

Не може поименно да се опишат всички наградени ученици, 15 са те само в начален курс на обучение. Тепърва им предстоят следващите кръгове на състезанията, за които са се класирали благодарение на своя труд, упоритост, знания и не на последно място, преподавателска подкрепа и работа. 

Церемониите по награждаване от този тип ще продължат до края на учебната година, тъй като не са приключили всички състезания и турнири. В СОУ "Петко Рачов Славейков" всеки ученик използва потенциала си максимално и постига високи резултати.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини