НАП предупреждава: Осигурете си дистанционна връзка за да няма санкции

За първите два дни от началото на проверките в област Кърджали са проверени 64 търговски обекта. Всички са били изрядни и касовите им апарати са в онлайн режим с приходната администрация, съобщиха от офиса на НАП в Кърджали.

В края на март близо четири хиляди касови апарата в област Кърджали вече имаха дистанционна връзка с Националната агенция за приходите. Последният срок за свързване с НАП изтече на 2 април, а от 3 стартираха и проверките.

От офиса на НАП в Кърджали напомнят, че на глоба подлежи и търговец, който след 2 април използва едновременно фискално устройство, свързано с приходната агенция и такова от стария тип. Всяка продажба, извършена след крайния срок с касов апарат, който не отговаря на изискванията, може до доведе до неблагоприятни последици за търговеца, предупреждават от НАП и призовават лицата да направят необходимото да осигурят дистанционна връзка, съгласно нормативните изисквания, за да се избегне налагането на санкции.

 НАП обръща внимание, че при извършване на проверка в търговски обект, служителите на агенцията задължително се легитимират със служебна карта.Ако не го направят, нека търговците изискват такава. Освен това санкции, налагани от НАП, първо – не се определят като размер на място в момента на проверката и второ – не се плащат никога на ръка, а винаги по банков път. НАП напомня това по повод сигнали, постъпили през последните няколко дни за лица, представящи се за данъчни служители.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини