20 °C

ГЕРБ:ДПС и БСП играят заедно срещу кърджалийци

„За пореден път БСП гласува съглашателски с мнозинството в ОбС и защити

политиката на коалиционния си партньор ДПС да укрива информация от гражданите и  

да отклонява целеви средства. Отказът на социалистите да подкрепят създаването на временна анкетна комисия, която да провери за какво се харчат парите от такса смет и защо общината е длъжник на „Титан” потвърждава подозренията ни, че са отклонявани средства”, заяви Илия Илиев, председател на групата съветници от ПП ГЕРБ. Още в началото на февруари Илиев и колегите му поискаха да се сформира комисия, която да се запознае с дейността на общината по администрирането на такса битови отпадъци с мотива, че при 103 %  събираемост през 2010 г задълженията към фирма „Титан” са набъбнали на 1 400 000 лева, през следващата 2011 вече са 2 млн, а тази година потребителите са натоварени с увеличение на таксата с 36 на сто. „Ясно е, че БСП прави параван на кмета, поддържа статуквото и блокира всички опити да се даде гласност по темата”, реагира Илиев. „Ясно е, че и ДПС, и БСП имат изгода са няма отчетност на публичните средства и да има чадър над неправомерните действия на Хасан Азис и екипа му. Притеснителното е обаче, че такъв тип поведение е в ущърб на гражданите. А твърденията на Расим Муса, че общинските съветници не са счетоводители, за да се ровят в сметките на кмета, а са политически лица, говорят не само за подценяването на проблема, а и неправомерното му „замитане под килима”, коментира Илиев. От ГЕРБ са категорични, че ще искат проверка, която да установи по безспорен начин за какво са похарчени парите от такса смет и как е натрупан дългът към „Титан”. Елементарно звучат аргументите на БСП, че в условията на криза е позволено да се пренасочват целеви пари за други нужди. Но след като подкрепи ДПС и за бюджета, и председателския пост, и за структурата, а и гласува за четвърти заместник-кмет, за данъкоплатците е очевадно, че тази подкрепа е поредното доказателство за нечистоплътна политическа комбина, която узаконява липсата на прозрачност в делата на общината и вкарва столетницата в ролята на глашатай и съюзник на мнозинството, а вероятно скоро ще бъде осребрена и с подобаващ пост”, подозират от ГЕРБ.   Това се казва в съобщение на местната централа на партията до медиите.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 19.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не пестете силите си днес. Денят е многообещаващ за вас и е едно чудесно начало на новата седмица. Интимните ви завоевания от предишните дни ви импулсират и стимулират творческите ви способности. Това ще изиграе решаваща роля в деловите ви начинания.
19 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Умереността ви е похвална и това ще ви донесе повече успехи днес. Ще получите предложение за съвместен бизнес, което може да се окаже добра перспектива за бъдещето ви. Не се колебайте дълго, проявете активност. Събитията ще ви подскажат правилните решения, доверете се на интуицията си.
19 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Благоприятните възможности за удовлетворяващи ви реализации идват една след друга. Бъдете уверени в себе си и действате, независимо, че ви се увеличават отговорностите. Работата е нещото, което ви държи будни и ви прави активни. Любими занимания може да ви отведат далече от къщи, споделете тези моменти с обичани хора.
19 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Силната ви интуиция ще ви предпази от неразумни постъпки днес. В определен момент се колебаете как да постъпите, но близък приятел ще ви помогне да намерите вярната посока. Имайте повече търпение в личните си контакти, не позволявайте на емоциите ви да властват над вас. Харчите прекалено много за дребни неща.
19 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможно е да останете подразнени от нетактичното поведение на човек от обкръжението си. От друга страна това ще повиши активността ви, в доказване правотата на тезата ви. Каквото и да се случи бъдете премерени и не позволявайте емоциите да диктуват поведението ви. Отдадеността ви на една идея може да предизвика криза в отношенията ви с партньора.
19 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Отдавате голямо значение на професионалната си заетост и с право. От днешните ви срещи ще зависят доходите ви, което ви прави още по-отговорни. Благодарение и на добрата ви организация, ще повишите ефективността на труда си и ще подобрите климата сред колегите си и в къщи.
19 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не се поддавайте на емоции и не се предоверявайте. Днес се изисква от вас да бъдете последователни в служебните си задължения. Ако е необходимо вложете цялата си енергия, за да се справите със започнатото. Няма да закъснеят и парите, но само ако разчитате на себе си. Любовта ще ви подкрепи, ако срещне у вас воля за борба, а не хленч.
19 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Без да се заяждате с околните и проявявайки добронамереността си към тях, ще ви бъде по-лесно в отстояване на позициите. Добро начало за започващите нова работа, както и за влюбените, които пристъпват към по-голямо взаимно обвързване. Възможности за брак или запознанства с цел брак.
19 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви приятен и спокоен работен ден. Настроението ви действа тонизиращо на всички около вас, затова бъдете сигурни че всеки около вас днес ще остане очарован от излъчването ви. Колега ви предлага добра идея, но е възможно тя да остане на заден план за момента. Изчакайте по-добър момент за да се заемете сериозно с намеренията си.
19 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За пореден път ще покажете уменията си да взимате правилни решения и да ги следвате. Ще потиснете притесненията си за друго време и днес ще се възползвате от всяка подадена ви възможност. До себе си ще имате хора, които открито ви подкрепят и на които може да се разчита. Оценете ги и им върнете жеста.
19 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроени сте за активна почивка. Ще ви привличат занимания със спорт, туризъм или светски живот. Сигурно е, че няма да скучаете, напротив. Любовни трепети ще ви държат будни и подтикват към действия. Добра новина ще ви накара да кроите планове за бъдещето си. Липсата на тревога си е цяло щастие, но дали го осъзнавате?
19 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Печалбите ви преследват независимо с какво се занимавате. Сега е момента да покриете дълговете си(ако имате такива) и да помислите за спестявания. Спокойно можете да си позволите повече разточителство при покупките. Здравето ви е отлично и скоро едва ли ще ви създава проблеми.
19 юни 2021
Последни новини