Кърджалийче прави компютърни хороскопи,показва ги на състезание

Филип Стоянов получава награда

В последните дни на месец март тази година в Благоевград се проведе „IV Национално състезание по информационни технологии”,  организирано от ЮЗУ „Неофит Рилски”, Община Благоевград  и Регионалния инспекторат по образование.

Състезанието се провежда за четвърти път и е включено в календарния план под егидата на Регионалния инспекторат по образованието и Съюза на математиците в България. Целта му е да се предостави възможност на учениците за интелектуална изява, като мотивира учителите за работа с такива с изявени способности в съответните области при използването на компютърни технологии в учебния процес и училищния живот.

В състезанието участваха 236 участници от цялата страна, в следните направления:
            - Мултимедийни клипове/ V – XІІІ клас/
            - Компютърни презентации/ V – VIII клас/
            - Уеб сайт/ V – X клас/
            - Самостоятелни компютърни приложения / IX – XIII клас /
            - Интернет приложения / V – XIII клас /

В направление „Компютърни презентации” се състезаваха 105 участници.  Област Кърджали бе представена  от ОУ”Св.Св.Кирил и Методий” град Кърджали. Единствено Филип Стоянов – ученик от VII Б клас в централното градско училище се класира в „топ 20” и беше допуснат до втори етап на състезанието, където защити изработената от него презентация - „Хороскоп за месец март”. Подготовката на ученика бе осъществена от Нурджан Хабилова – ръководител компютърен кабинет в училището и то само в рамките на един час седмично от задължителната подготовка в часовете по информационни технологии. С устойчивите си знания, умения и сигурност ученикът представи своите идеи, подходящо доказани с анимационни ефекти и техническа изработка. На всички въпроси, поставени от Националната комисия, под председателството на Ивайло Иванов – преподавател в СУ „Св. Климент Охридски”, той отговори изчерпателно и компетентно и така защити достойно авторитета на най-голямото основно училище в област Кърджали. Ученикът беше отличен с грамота за своето участие.

 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини