14 °C

Синдикатите в Кърджали обмислят масирани блокади от утре

След като металурзите в Кърджали не получиха от премиера Борисов обнадеждаващо решение за заплатите си и за бъдещето на завода, синдикалните лидери обявиха намерение за засилени протести и масови блокади на изходите на града, както и на възлови кръстовища. Борисов и придружаващият го енергиен министър Делян Добрев си тръгнаха от завода в 14 ч., металурзите продължиха протеста си пред администрацията, а синдикатите се събраха на съвещание, предаде репортер на БГНЕС.

В Кърджали пристигна и президентът на КНСБ Пламен Димитров, който свика местните ръководители на синдиката. Регионалният председател Ваня Караколева подчерта, че протестите ще продължат до изплащането на заплатите на работниците, „независимо откъде ще се намерят парите за тях”. Блокада ще има и утре на пътя край ОЦК, но след това ще призова всички федерации на КНСБ и цялото гражданство на масирани протести, дотук бяхме с локалните бунтове всеки ден пред завода, категорична беше тя.

От КТ „Подкрепа” посочиха, че търпението, което Борисов им препоръча, ще трае до петък. В понеделник синдикалните членове ще вземат решение за по-нататъшните си действия. „Ако и в петък нямаме заплати, вероятно ще има масово напускане на работа. Търпението ни е на предела си, цял месец протести, а джобовете ни пак са празни. Хората се умориха, не е ясно дали ще имат сили за нови протести”, допусна заводският председател на синдиката Анни Георгиев.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини