Гърците се отказаха да блокират българската граница

Гръцките фермери се отказаха да блокират границата с България засега.

Днес фермерите смятат да продължат преговорите с гръцкото правителство и символичните си протести. До края на седмицата те не предвиждат да затварят гранични пунктове.

На много места в страната днес и утре ще се проведат ключовите им съвещания, за да решат кога и къде ще се присъединят към блокадите.

От много райони в централна Гърция вече обявиха, че са в пълна стачна готовност. Съобщават и местата, а това са пътни възли по магистралата Егнатия, където ще се включат в протестите в следващите дни, предава БНР.

Фермерите отчитат, че блокади на централни пътища в страната все още са голям риск, защото много от обходните маршрути са заледени и със сняг.

Правителството продължава преговорите по исканията им, като пое ангажимент да изпълни поне част от тях, но при отворени пътища и граници.

Опозиционните партии настояват също за преговори без блокади.

Вчера Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи съобщи, че гръцките фермери са се отказали от блокадата на границата ни. Превозвачите ни обаче са готови с контрамерки, ако в последния момент гръцките фермери променят решението си.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини