21 °C

Три телевизии обсадиха ОЦК,министър дава рамо на металурзите

Министър Младенов

Екипите на три телевизии обсадиха рано тази сутрин Оловно цинков комплекс в Кърджали за да предават на живо среща на социалния министър Тотю Младенов с протестиращите металурзи. Една след друга включвания имаха БНТ,ТВ7 и бТВ. Телевизиите се подготвяха за снимки от 7 часа , когато започнаха да пристигат и първите работници .Синдикатите се постараха металурзите да носят техните символи. Бяха раздадени лентички,шапки и  пелерини с надписи КНСБ. Появиха се и национални трибагреници.

  Освен министър Младенов събеседници на сутрешните блокове на националните телевизии бяха областния управител на Кърджали Иванка Таушанова и народния представител Цвета Караянчева. Самия Младенов закъсня за включванията, защото бе ангажиран в инспекцията по труда. Той лично даде наставления на служителите как да съдействат на работниците да подадат заявления до ръководството на ОЦК за издаване на извлечения от ведомостите за дължими заплати. Министърът също така помоли синдикатите да подпомогнат металурзите в попълването на заявленията. Пред ТВ7 Тотю Младенов оповести, че само масов иск на работниците срещу собчственика Валентин Захариев може да доведе до запориране на сметки и активи на фирмата му. След съдебни дела следващата стъпка е на съдия-изпълнител, поясни социалния министър. Пред бТВ той посочи, че благодарение на съгласувани действия на правителството и Инспекцията по труда над 2000 фирми в страната са били принудени да изплатят възнагражденията на работещите в тях на стойност 165 млн.лв. Захариев дължи за заплати в ОЦК над 1 млн.лева , посочи министърът.

   Народният представител Цвета Караянчева се обяви за законодателни промени, които да предвидят солени глоби на работодателите, които не изплащат в срок възнагражденията на своите работници и служители. Сега глобите имат таван от 10 000 лева и мнозина  собственици предпочитат да плащат санкции вместо заплати.

 Областният управител Иванка Таушанова подчерта, че желанието на държавата е ОЦК да бъде спасен от фалит и да продължи да работи, защото осигурява много работни места.Собственикът доказа , че не може да се справи.Очакваме новини от срещата на министър Дилян Добрев с кредиторите,поясни Таушанова.

Докато течаха телевизионните включвания синдикатите съобщиха, че вчера по скайпа ги е търсила изпълнителната директорка Славея Стоянова. Тя ги е увещавала да не блокират пътя Кърджали- Хасково и да преустановят протестите , защото до петък щели да си получат дължимите заплати. Никой не вярва на думите й,отсякоха синдикалните лидери.

Георги Кулов

Цвета Караянчева и Иванка Таушанова

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
15 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
15 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
15 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
15 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
15 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
15 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
15 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
15 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
15 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
15 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
15 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
15 юни 2021
Последни новини