Оранжев код за порои в Кърджали, мачът на „Арда” с „Ботев” отново пред провал

От НИМХ-МОН за 14.07.2019 г. е обявен „оранжев“ код за валежи от дъжд с гръмотевични бури, има условия и за градушки за областите: Благоевград, Хасково, Ловеч, Перник, Сливен, София, Враца, Кърджали, Монтана, Смолян, Ст. Загора, Ямбол, Габрово, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, София-област и Видин. Количествата на валежите ще са между 35 и 60 л/кв.м.

Оранжевият код за проливни дъждове в Кърджали отново поставя под въпрос мачът между „Арда” и „Ботев”-Пловдив,който трябва да се доиграе днес от 18,30 ч.на Арена „Арда”.Проблемът е некачествения дренаж,който води до подгизване на терена и образуване на големи локви при дъжд.Футболът се трансформира във ватерпол.

През днешното денонощие, под влияние на добре изразен студен атмосферен фронт, времето над България ще бъде много динамично. Днес над по-голямата част от страната ще е облачно и дъждовно. На места в централните и източните райони от Южна България количествата ще са между 40 и 60 л/кв.м, ще има и гръмотевични бури и градушки. Ще духа умерен до силен северозападен, в Източна България – югоизточен вятър. Температурите ще се понижат и ще са предимно между 20° и 25°.

В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде предимно облачно, ветровито и дъждовно. На много места ще има гръмотевични бури, а в масивите от Централна и Източна България количествата ще са значителни. Ще духа умерен и силен северозападен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра, около 8°.

По Черноморието ще е ветровито, предимно облачно и с валежи от дъжд. На места по южното крайбрежие валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток, но привечер ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са от 22° до 24°, малко по-ниски от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е между 2 и 3 бала.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини