Млади хора от три държави в мост на приятелството в Кърджали

Млади хора от три държави прехвърлят мост на приятелството в Кърджали. От днес започва четвъртото издание на инициативата  „Заедно на един мост” . В Кърджали пристигат 12 млади художници и фотографи от училището по изящни изкуства „Хасан Риза” от Одрин. Утре към тях се присъединяват техните връстници от музикалното училище в Комотини. Инициативата е на Ротари клуб „Мимар Синан”-Одрин и Ротари клуб Кърджали. Към нея се присъединяват ротарианци от Комотини. Партньори на ротарианците в Кърджали като домакини са Общински детски комплекс и Община Кърджали.

 Кулминацията ще бъде утре.Ще има творчески работилници. В ОДК ще бъде експонирана изложба с техните творби. От 17,00 ч.ще има тържество. На него ще се проектират фотоси от началото на проекта до наши дни. Ще има концерт на гостите от Комотини. На участниците ще се връчат сертификати.

   Предвидено е още днес с гостите от Одрин да се срещне зам.-кметът Веселина Тихомирова. В програмата им е залегнало посещение на културни забележителности като Дяволския мост и Перперикон. От ОДК са предвидили и изненади.

 Членовете на Ротари клуб Кърджали заедно с ОДК са в основата на организацията. Децата ще бъдат настанени в техни хотели, ще се хранят в техни ресторанти, ще ползват техен транспорт.

    Ротарианците от трите страни ще се включат във втората поред Орфеева вечер. Тя е изцяло благотворителна. Желанието на организаторите от Ротари клуб Кърджали е да съберат средства за изграждането на площадка за обучение за правилата на движение. Наш приоритет е животът и здравето на децата. Повечето от проектите ,  от Ротари клуб  Кърджали са насочени към това, сподели президентът на клуба Валентин Гогев. Благотворителната вечер ще се състои на 18 май.

  Предвидената съвместна инициатива на Ротари клуб Кърджали и Спортен авио-мотоклуб Кърджали „Криле над Кърджали” се отлага поради технически причини.

  Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини