Златното ни момиче в борбата Айча Халибрям с бронз от Бургас

Златното ни момиче в борбата Айча Халибрям се окичи с бронзов медал на заключителното състезание за годината в Държавния личен отборен шампионат за момичета, което се проведе в Бургас. Нашата състезателка завоюва третото място в изключително силна конкуренция. Айчя се състезава в по ниска категория-до 66 кг, което също се отрази на представянето й. Другата наша състезателка Сонгюл Мехмед загуби малкия финал в категория до 50 кг  и завърши пета.

  Ще припомним,че Айча грабна злато в свободната борба при първо стъпване на тепиха в конкуренция на 178 момичета. Състезателката на Спортния клуб по борба Кърджали Айча Сунай Халибрям взе златен медал в най-тежката категория до 70 кг.на държавното лично първенство по свободна борба ,което се проведе в Горна Оряховица. Любопитното е , че Айча бе тренирала само от два месеца, но грабна и купата за най-технична състезателка при първо участие на републиканско състезание. Съдиите я лишиха от купата за най-резултатна. До този момент Айча е тренирала футбол и е изграден боец, което накара треньорът на клуба да я включи в състава за държавното лично първенство за момичета.

  Айча е първата златна медалистка на Кърджали при момичетата. Миналата година имахме шампионка при кадетките. Това сподели пред Кърджали бг вести треньорът й Аталай Сюлейман. Той прогнозира бляскаво бъдеще на Айча, заради упоритостта и трудолюбието й.

   Всяка година вземаме медали. Хората не могат да повярват ,че с тренировки в мазето на кметството в Опълченци можем да печелим титли, каза още Аталай Сюлеман. Той посочи,че в момента в клуба тренират шест момичета.

 Сонгюл Мехмед е бронзова медалистка от миналата година. Аталай Сюлейман е категоричен , че Сонгюл се е борила със сърце.

  Треньорът смята, че и двете момичета са много трудолюбиви и перспективни. Нужна е малко помощ от община и общественост ,за да имаме още медали в свободната борба,която е традиционен спорт за Източните Родопи.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини