Тодор Мухтаров чукна деветдесет, почете го Кърджали и кмета

    Доаенът на журналистиката и главен хуморист на Кърджали Тодор Мухтаров чукна деветдесетте. Почете го Кърджали и кмета Хасан Азис. Неговите колеги и приятели от вестник „Нов живот”,Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров” и Народно читалище „Обединение 1913”организираха празнична вечер, на която присъстваха ценителите на неговото творчество.

      Попаднах сред колектив-семейство.Дължа на колегите си това дълголетие. Аз съм човек оптимист.Това е рецептата за дълголетие, каза пред приятелите си Мухтара. Той покани присъстващите да дойдат отново но за неговия вековен юбилей.

    Водещият на вечерта,главният редактор на „Нов живот” и писател Иван Бунков подчерта,че колегите му се готвят от дълго време за тази среща.Мухтара има най-дълъг творчески живот в Кърджали.Той надмина Кирил Попгеоргиев и Мара Михайлова ,подчерта Иван Бунков.Мухтара е носител на най-финото излъчване на родопчаните. Генът му трябва да се присажда, категоричен бе Иван Бунков. Според главният редактор на „Нов живот” Тодор Мухтаров е нравствен неформален лидер в Кърджали.

       Иван Бунков  връчи на Мухтара бронзова статуетка,изработена от художника Емил Пенчев. На нея пише „Нов живот” и „Мост между поколенията”Именно под мотото „Мост между поколенията” премина и вечерта.

       Тодор Мухтаров бе уважен от кмета на Кърджали инж.Хасан Азис. Той получи икона с лика на Богородица , поздравителен адрес и кошница цветя. В поздравителният адрес градоначалникът пише:През целия Ви жизнен и творчески път като гражданин Вие доказахте със своята неизчерпаема енергия, със своя ум и талант, че във всяко едно начинание,човек трябва да се стреми към съвършенство, да отстоява своите цели, да бъде един от първите.

     В поздравителния адрес от директорът на библиотеката Уляна Ганева се отбелязва:В нелекия си житейски път Вие сте доказал, че добротата е светилник по дългия друм, извървян през годините.

     Приятелите му ог групата „Кърджали и неговите творци” отправиха писмено питане:”О Премъдрий,как стигна до 9-я етаж?

      Организаторите на честването изненадаха Мухтара. Чак от Златоград дойдоха да го поздравят музиканти с родопска гайда. Изпяха химна на Родопите „Бела съм, бела юначе”, който е либимата му песен. Мухтара поведе и родопско хоро.

      Негови колеги бяха приготвили и домашна къпана баница.Не липсваше и ивайловградско вино.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини