Бум на шофьорски книжки ментета в Кърджалийско, нагли водачи щурмуват ГКПП „Маказа“

Бум на шофорски книжки-ментета се наблюдава напоследък в Кърджалийско. След като на пазара доминираха българските „продукти“, напоследък се наблюдава превес на турските. За разнообразие се срещат и книжки с произход от ЕС. С тях нагли шофьори се опитват да преминат ГКПП „Маказа – Нимфея“. Зачестиха делата в Районен съд Момчилград срещу заловените нагли водачи.

Миналия месец Районният съд в Момчилград одобри споразумение, с което призна Б. С. К. български гражданин за виновен в това, че на 02.08.2018 год. на ГКПП „Маказа“, пред служител от ГПУ – Момчилград, съзнателно се ползвал от неистински официален документ – свидетелство за управление на моторно превозно средство на Република Италия, с отпечатан сериен номер, отпечатана дата на издаване 26.05.2016 год. и дата на валидност 26.05.2026 год. От него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност, поради коетое осъден на наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 1 година, като изпълнението на наказанието „Лишаване от свобода“ за срок от 3 /три/ години.

Съдът също одобри споразумение, с което призна за виновен  Р. Й. Т. в това, че на 07.02.2018 год. на ГКПП "Маказа", пред служител от ГПУ – Момчилград съзнателно се ползвал от неистински официален документ – свидетелство за управление на моторно превозно средство на Република Турция с отпечатан сериен номер, с отпечатана дата на издаване 23.11.2015 г. и отпечаатана датата на валидност 23.11.2025 г. От него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност, поради което  го осъжда  на наказание „Пробация“ с пробационни мерки: 1. „Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от 8 месеца, с периодичност два пъти седмично; 2. „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 8 месеца.

Районният съд в Кърджали пък призна за  виновен А. Ч., роден в Р. Турция, живущ в гр. Гелзенкирхен, Германия, турски гражданин, за виновен в това, че на 24.08.2017г. в гр. Кърджали, пред служител в РУ към ОД МВР-Кърджали, съзнателно се ползвал от неистински официален документ – свидетелство за управление на моторно превозно средство, на който е придаден вид, че е издаден от Република Турция. От него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност, поради което съдът  му  налага наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, като на основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага изпълнението на така наложеното наказание за срок от 3 години.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини