Децата на Кърджали пътуваха през различни епохи с „Машина на времето” на Старозагорската опера

При изключителен интерес от страна на най-малките жители на Кърджали премина спектакъла на детско-юношеската студия за опера и балет на Старозагорската опера  „Машина на времето” -  подарък за децата от Община Кърджали. От свое име и от името на кмета инж. Хасан Азис, заместникът му Веселина Тихомирова поздрави децата на Кърджали, техните родители, баби и дядовци, дошли в салона на Театрално-музикалния център „Димитър Димов” и им пожела да съприжевеят „пътуването” с „Машината на времето” през различните епохи.

В динамични общо 6 картини зрителите в залата се пренесоха назад във времето до каменната епоха, от която ще започне пътуването им, преминаха през Древен Египет, Средновековието, Барока, посетиха дома на композитора Й.С.Бах и стигнаха до не чак толкова далечната от нашето време 2035 година.

 „Машина на времето“ е самостоятелна продукция на Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки“ , в него участват и артисти от Операта.

Идеята и сценарият на спектакъла са на Радост Младенова-Арабаджиева, която ръководи балета на „Маргаритки“. Музиката на песните е написана от Маргарита Шоселова – ръководител на студията. Инструменталната музика и аранжиментите са на Александър Тумангелов и Димитър Косев, включени са музикални фрагменти от произведения  Й. С. Бах, Ж. БатистЛюли, Чайковски, поп-музика и др.

Либретото е написано от поетесата Мая Дългъчева. Хореографията  и режисурата са на Радост Младенова-Арабаджиева. Сценограф и художник на повече от оригинални костюми е Теодора Джамбазова. Мултимедията е на Сергей Голубев, вокален педагог е Зорница Желязкова, консултант по актьорско майсторство е Деница Янакиева от Държавен куклен театър – Стара Загора, майстор на куклите, които участват е Живко Кънев.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини