Надпреварата за „Купата на Парадайс“ протича с интригуващи срещи

Изиграха се срещите от втория кръг на турнира по мини футбол за „Купата на „Парадайс“. Двубоите, които се провеждат на изкуствения терен в СУ „П. Р. Славейков”, предложиха много оспорвани и интригуващи срещи.

В първия мач отборът на „Зелениково“ се наложи с 5:2 над „Кърджали“. Головете за „Зелениково“ реализраха Халим Реджеб (2 гола), капитанът Бирол Садула, Сезай Мустафа, Сабри Сабри. Точни за кърджалийци бяха Ялчин Мурад и Валентин Радославов - Керата. 

Отборите на „Граничар“ от Кирково и „One minute” от Кърджали завършиха 1:1 в

най-интересната среща от кръга. Двубоят започна с интересни атаки пред двете врати.

Символичните домакини от „One minute”поведоха с гол на Фахри Тасим, но младите „граничари“ от Кирково изравниха с гол на Владислав Стоянов. И двамата вратари Илкнур Вели и Владислав Димитров направиха впечатляващи намеси. След края на срещата станаха грозни сцени на терена.Имаше спречквания, като имаше опит за удари и съответно ситуацията следва да бъде разгледана от Дисциплинарната комисия на БАМФ Кърджали.

В третата среща шампионът от „Купата на Лигата“ - „Арда 1924“ разгроми тима на „Припек“ от Джебел със 7:0. По този начин отборът от Кърджали става първият полуфиналист в надпреварата. Головете за „Арда“ реализираха Любомир Стефанов (4 гола), Емил Щерев - Недро, Николай Терзиев, Дениз Ахмед.След срещата двата отбора благодариха един на друг за коректната игра и си пожелаха много подобни мачове и за напред.

Последната среща между „Ю ЕС Инженеринг“ и „Импулс“ бе пример за мъжка битка, себераздаване и коректност. Още в началото на двубоя капитанът на „Ю ЕС Инженеринг“ Осман Фикри призова двата отбора към коректна игра и тя стана факт. Отборът на „Ю ЕС Инженеринг“ спечели с 3:1 срещу ФК "Импулс", но тук не най-важен бе резултатът, а начина по който бе проведен самият двубой. Много желание и твърди единоборства. След всяко нарушение следваше извинение, а след всяко извинение зародиш на ново приятелство. Двубоят бе истинско удоволствие и никой на стадиона не желаеше той да приключи. Освен голмайсторите Хидает Али за ФК „Импулс“ и Юсеин Тасим и Мерджан Расим, който се отчете с две попадения за „Ю ЕС Инженеринг“ огромно влияние за спектакъла имаше и вратарят на „Ю ЕС“ - Йозкан Камбер. Стражът спаси уникални положения след хубави удари на момчетата от "Импулс", водени от капитана Бекир Ергюн. 

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини