Славният отбор на „Арда“ от 1988 година отново се събра в Кърджали

Изображение 1 от 2

    Славният отбор на ФК „Арда“ от 1988 година бе специален гост по-време на официалната церемония по откриването на обновения стадион „Дружба“ в Кърджали.Преди 30 години на възпитаниците на старши треньора Стефан Величков  не им достига само един гол , за да влезнат в „А“ група.

    На стадион „Дружба дойдоха Стеван Величков, председателят на клуба през тези години Милан Миланов, помощник-треньорът Себахатин Руфат, Марио Калпушков, Дойчо Карагьозов, Милко Гълъбов, Митко Сурджийски, Левенд Асенов, Гюнай Расим, Недрин Шерифов, Алекбер Камбер, Петър Бумбаров, Васил Възев, Румен Байрев, Тони Вашков, Георги Марков, Христо Топалов, Бахтияр Ахмед, Альоша Байрактаров, Милен Янков, Дончо Вучков, Георги Грозев, Рамадан Сали. Всички те получиха грамоти и снимки от ръководството на ФК „Арда“.

    ФК „Арда“ има дълга история, започнала през далечната 1924 година. През години отборът е има много победи и разочарования, много поводи за гордости. Един от най-значимите моменти, оставил следа в развитието на отбора е през 1988 година. Тогава под патронажа на Милан Миланов, председател на ФК „Арда“ и старши треньора на тима Стефан Величков е ръководен отбор, който се градил в продължение на 5-6 години, с цел да атакува „А“ група. Преди финалния мач, определящ влизането в „А“ група, лидерът е бил ясен – ФК „Черно море“ (Варна). „Арда“ и „Дунав“ (Русе) са с равен брой точки и битката за второто място е оспорвана, тъй като дава право на участие в „А“ група. За достигане на заветната цел, „сините“ трябва да победят с 4 гола разлика. Над 20 хиляди зрители  препълват  стадион „Дружба”, за да подкрепят отбора си и да го видят в майсторската група. Първото полувреме резултатът вече е 3:0 с голове на Мюмюн Кашмеров и Шинаси Чешмеджиев. През втората част, реферът не отсъжда чиста дузпа за „Арда“ и само един гол не достига на „Арда“ да бъде сред  майсторите. Днес, 30 години по-късно „Арда“ проявява завиден апетит за влизане в „А“ професионална група. И тази мечта е на път да стане реалност.

    Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини