По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е осъден рецидивист за измама

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е осъден Джеваил С., на 47 г., за измама, извършена в условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 211 във вр. чл. 209 ал. 1 във вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ и „б“ Наказателния кодекс. Районен съд-Кърджали му е наложил наказание от 4 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим, като присъдата е потвърдена от Окръжен съд-Кърджали и е влязла в сила.

По делото е установено, че в гр. Кърджали, през декември 2015 г., Джеваил С. въвел в заблуждение 53-годишния В. А., че ще му достави електродомакински уреди на половин цена. Пострадалият му предоставил 850 евро като капаро. Когато пострадалият избрал електроуредите, предал още 2000 евро на Джеваил С.  Той занесъл само един от поръчаните електроуреди на В. А. След това му съобщил, че го е объркал и пострадалият му го върнал. На следващия ден Джеваил С. поискал още 1000 евро,  при което В. А. му заявил, че се отказва от сделката и поискал да му бъдат върнати дадените пари – общо 2850 евро. Джеваил С. така и не възстановил получените пари.

Джеваил С. до настоящия момент има общо 22  присъди, многократно е изтърпявал наказание „лишаване от свобода“, поради което и деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Това съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини