18 °C

Ирански дипломат на визита в Кърджали, обсъждат се културни контакти

Въпросите на културното сътрудничество обсъдиха в Кърджали съветникът по въпросите на културата  в посолството на Ислямска Република Иран Хамид Реза Азади  и зам.-кметът по социални дейности и култура на община Кърджали Веселина Тихомирова. В разговорите участва и зам.-председателят на общинския съвет Юсеин Ахмед.

Домакините подчертаха пред госта , че Кърджали е град отличаващ се с палитра от общности-верски и етнически и със своята етническа толерантност е пример в страната. Хамид Реза Азади от своя страна посочи, че в Ислямска република Иран също живеят много етноси и хора с различно вероизповедание и това е добра основа за двустранно сътрудничество.

Веселина Тихомирова запозна гостът с основните моменти в културния календар на община Кърджали. Гостът прояви интерес към фестивалите и възможностите за изложби на занаяти и традиционни шевици. Бе изразена готовност още тази година Иранския културен център към посолството в София да гостува на Кърджали, както и очакването хората от региона да проявят интерес към иранската традиционна култура.

Това съобщиха от Пресслужбата на Община Кърджали.


Хороскоп за 23.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини