АБВ се съюзи с Путин – те ни разбират за НАТО, ние ги подкрепяме за санкциите

Партия АБВ на бившия президент Георги Първанов се съюзи с партията на Владимир Путин „Единна Русия“. Двете политически организации подписаха съвместна декларация, в която заявяват, че ще си сътрудничат в общи за двете страни цели.

АБВ заявява, че подкрепя излизането от режима на санкции против Русия и сваляне на ограничителните мерки от страна на Руската Федерация, които противоречат на българо-руските добросъседски отношения и националните интереси на двете страни.

В декларацията между двете партии пише още, че те ще си сътрудничат за укрепване на сигурността в Югоизточна Европа и Черноморския регион, както и в борбата с радикалния ислям и международния тероризъм.

Политическият диалог, както и силните икономически отношения между двете страни също продължават.

Руската страна пък е потвърдила, че се отнася с разбиране към генералната външнополитическа ориентация на България като държава-членка на ЕС и НАТО, при която българската страна ще съдейства за развитие на стратегическо партньорство с Руската Федерация.

Страните подчертават и приоритета на енергийната политика, целяща осигуряването на стабилни доставки на прогресивни и екологично чисти, икономични енергоресурси.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини