Богатството на Ванко 1 било от баба му

Пловдивският окръжен съд даде ход на делото срещу рапъра Ванко 1 въпреки липсата му от съдебната зала.
Делото е образувано срещу него по искане на Комисията за установяване на имоти, добити от престъпна дейност, предаде БНР.
Защитата на рапара настоя за прекратяване на производството срещу него, тъй като според адвоката общата стойност на визираната в иска на комисията имоти е под 60 000 лева, какъвто е в посочения праг. Магистратите обаче не се съобразиха с това искане.

Искът на комисията "Кушлев" се отнася за имот от над 700 кв. м. в с. Ягодово с двуетажна къща, два леки автомобила - BMW и "Мерцедес", както и за дяловете на Ванко 1 в две дружества. Общата оценка на споменатото имущество е 96 000 лева. Парите, с които то е придобито са от дарения, извършени от бабата на рапара, семейството на съпругата му, казаха по-късно неговите адвокати.

За следващото заседание на 14 април трябва да бъдат представени допълнителни документи и експертизи, и извикани свидетели. Паралелно дело по искане на комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност се води и срещу бащата на Ванко 1 Петър Главчев за собствеността на седеметажния хотел на рапъра в Пловдив.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини