Първият учител на Хасан Азис с награда за 24 май

    Първият учител на кмета инж.Хасан Азис получи награда за цялостен принос към образованието в общината от един от своите първи ученици.Дурмуш Дурмуш започва кариерата си на преподавател през 1973 г.в с.Мост.През 1976 г. учи бъдещият градоначалник на Кърджали.Днес той получи признание от кмета за труда си.

     Хасан Азис бе будно момче.Помня го още от времето,когато не можеше да държи молива.Следил съм неговото развитие.Пожелавам на моите колеги да имат ученици като него,сподели развълнуван по време на церемония в комплекс „Резиденцията” Дурмуш Дурмуш.

    Първа от присъстващите дейци на образованието и културата приз получи доаенът на духовността в града Теофана Текелиева.

    Приемам тази награда като внимание към духовната същност на Кърджали,подчерта Теофана Текелиева.

    Градоначалникът отличи дейци на образованието сред които изтъкнатия математик Милчо Милчев,творци на културата,като художника Божидар Мечев,журналиста Павел Тенчев и др.

     В словото си Хасан Азис подчерта,че 24 май е един от най- хубавите празници,които обединяват всички.Той е повод да погледнем дълбоко в себе си и да видим нашите ценности.Това е ден в който оценяваме, какво сме постигнали и кого сме възпитали.Това са въпроси,които ни правят по-отговорни,посочи кметът.

    Днес съм горд с децата ,които наградихме.Това е вашият труд,обърна се той към преподаватели и директори на училища и детски градини.Градоначалникът изрази задоволство,че успехите излизат извън рамките не само на града,но и на страната.Даваме на младото поколение висок морал и старт в живота,подчерта Хасан Азис и добави,че все още местната и държавна власт са в дълг към хората на духа.

    Георги Кулов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини