Amazon тества доставка с дронове

Плановете на Amazon за доставка с дронове са крачко по-близо до реализация. В четвъртък Федералната авиационна администрация (FAA) даде разрешение на дружеството да започне летателни тестове.

Amazon иска да използва безпилотни самолети за доставка на малки пакети до адреса на клиента, като в бъдеще неговите доставки станат напълно автоматизирани. Амбициозните планове  получиха много внимание, но не са влезли в действие заради правилата, които ограничават търговската експлоатация на безпилотни самолети.

Сега ситуацията се променени с издаването на "сертификат за експериментална летателна годност" на дъщерната Amazon Logistics, пише computerworld.

Тестовете са ограничени до светлата част на денонощието. Дроновете ще се издигат на височина от 400 фута в добри метеорологични условия. Те трябва да останат в полезрението на оператора, който трябва да има лиценз за любител пилот. Amazon трябва да представя месечен доклад на Федералната авиационна администрация за броя на полетите, пилотно време за полет, необичайни хардуерни или софтуерни неизправности, всяко отклонение от инструкциите, както и всяка непредвидена загуба на комуникационни връзки.

FAA започна да прави изключения на забраната за търговски безпилотни самолети миналата година, когато редица филмови и телевизионни компании получиха разрешение за дронове при подобни обстоятелства. Допълнителни разрешения за въздушна фотография, картографиране и селскостопански цели също са били издадени.

Плановете на Amazon са много амбициозни. За да се реализират те, дроновете ще трябва да се движат безопасно до адрес, като избягват дървета, електрически стълбове, сгради, хора и други безпилотни самолети. Те също така ще трябва да кацнат безопасно и да излетят отново без риск от нараняване или щети наоколо.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини