Кърджалийци пият без страх от Всевишния,Спешната помощ едва насмогва

Д-р Атанас Митков

Препили до безсъзнание кърджалийци вдигнаха на крак по празниците екипите на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали и неговите филиали. Мнозина попаднаха в спешното отделение на многопрофилната болница в областния център заради злоупотреба с алкохол.В алкохолната надпревара участваха хора от различни етноси и вероизповедания.Въпреки божиите ограничения нашенци вдигаха наздравица след наздравица.Сред първенците бяха гурбетчиите,които отпускаха в родните места.

Само в Новогодишната нощ  и в утрото след нея в резултат на препиване екипите на ЦСМП-Кърджали са викани близо дузина пъти.Много са и случаите на преяждане.Кърджалийци с неудоволствие” връщали” храната дори в линейките.

  Общо за денонощието около Новогодишната нощ нашите екипи се отзоваха на 85 повиквания в областта. Десет процента от тях е заради мъртво пияни, сподели  за Кърджали бг вести директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Атанас Митков. Той посочи,че много от пациентите били с болки в корема заради преяждане. Преяждането и червеното вино довели до  хипертонични кризи. Няколко души получили инсулти.

Само за периода на Коледа от 24 до 29 декември Центърът за спешна медицинска помощ-Кърджали е обслужил 809 граждани на областта,съобщи  д-р Атанас Митков.Много висок бил процента на битовите травми.Общо случаите са 31.Има и две катастрофи с пострадали–при Черноочене и Кирково ,едната от които с малолетни.Общо двама са се озовали в болница в навечерието на Новата 2015 г.В Новогодишната нощ също има две  катастрофи.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ба
    бай шиле
    5 0
    13:44, 3 яну 2015
    Сега да си го наваксат,4е в Турция ракия йок.Догодина пак гелборда и4,да са живи и здрави те са си с български корен
  • 2
    Ба
    бай шиле
    3 0
    14:54, 3 яну 2015
    Майка им да *** интерес4ии,вярващи ,колкото магарето вярва на господаря си
Последни новини