Руснаците от Калуга искат обмен на проекти с Кърджали

Кърджалийци влязоха в официален сайт на управляващата партия в Русия.Публикуваме дословно статията за визитата им в Калуга.

Тази седмица в Калуга в Регооналната обществена приемна на председателя на партия „Единна Русия“ Д.А.Медведев се състоя кръгла маса „Съвместните проекти като инструмент за международно сътрудничество“ с участие на делегация на общественици от България, организираната комисия по делата на младежта и „Международния клуб“ на Калужкия регионален съвет на привържениците на партия „Единна Русия“.

В ролята на модератор на кръглата маса бе Председателя на законодателното събрание на областта,началника на отдела РИК за работа със привържениците на партията Наталия Останкова.

   В Мероприятието взеха участие,заместника на председателя на Законодателното събрание на областта, ръководител на Регионалната обществена приемна Галина Донченкова,ръководителя на фракцията „Единна Русия“  в Законодателното събрание Сергей Петкевич,ръководителя на Регионалния изпълком Ирина Атеева, заместник ръководителя на Регионалния изпълком Людмила Сусова.

  Международния клуб представляваха: председателя на комисията по делата на младежта на РСС Роман Валуев, координаторите на проектите на РСС „ Нашата сила е в единството“-Василий Полюгаев и „Верни на паметта на бащите и дедите“Дмитрий Левочкин.

 Участниците в мероприятието обсъдиха с ръководителят на българската делегация, член на НПО“Единни за България“,кандидат за депутат на изборите за парламент на България Мирослав Попов възстановяването и укрепването на деловите и културните връзки между България и Руската федерация и поддръжката на международната политика на Руската федерация.Бе отбелязана важността на сътрудничеството в популяризиране на толерантността и дружбата между народите, а също така прокарването на идеите за миротворчество и противодествие на неофашизма и екстремизма във всичките им проявления.

 В продължение на четири дни делегацията взе участие в няколко мероприятия в рамките на проекта на Калужкия Регионален съвет на привържениците:

„Русия-здраво поколение“, конференция в Ерденевското средно общообразователно училище в Малоярославецки район/директор,депутат от Малоярославецкия избирателен район в районното събрание Пьотр Бобъйлев/

„Единна Русия-достъпна среда“-тематично мероприятие на Местния съвет на привържениците от Боровския район-“Общество на равните възможности“/за участие на граждани с ограничени възможности в икономическия живот на региона по примера на ООО“Боровско предприятие „РУСиНовоПак“/ ръководител на предприятието-председател на МСС Сергей Бъйков/

 „Историческа памет“-екскурзия „Слава на малките градове на Русия“-“Градът на войнската слава-Малоярославец“,посещение на музея 1812 г. И панорамата „Малоярославецкото сражение“,Черноостровския манастир.

Главни теми на пребиваването на делегацията от България при калужките привърженици на партията станаха договореностите за взаимодействие и съдрудничество в сферата на образованието,културата и бизнеса.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини