Новини 17 11 2023

  • 00:00, 17 ное 2023 г.
  • 3343
  • 0
  • 2
Куриоз: Хасковското село Узунджово осъмна под обсада от пътни знаци
За множество пътни знаци, поставени един до друг на пътя Хасково – Узунджово, сигнализираха зрители на еТВ. Според хората това е предпоставка за пътно-транспортни произшествия.



ГЕРБ оглави шест постоянни комисии в ОбС - Димитровград
ГЕРБ оглави шест постоянни комисии в ОбС - Димитровград. Решението беше взето на извънредна сесия днес.



ХАС потвърди резултатите от вота в свиленградското село Студена
Хасковският административен съд потвърди изборните резултати за кмет на свиленградското село Студена. Те бяха обжалвани от единия от кандидатите с мотива, че има нередности в работата на секционната избирателна комисия.



Обявиха конкурс за 27 полицаи в Хасково
Областната дирекция на МВР в Хасково обяви конкурс за полицаи. Търсят се служители за общо 27 вакантни места.



Ученици гостуваха на военното поделение в хасковското село Корен
Ученици гостуваха на военното поделение в с. Корен. По време на визитата децата се запознаха с техниката и успяха да се докоснат до снаряжението на войниците. Инициативата е по повод Празника на сухопътните войски, който отбелязваме на 19 ноември.




Наградиха четирима преподаватели от Кърджали за успехи в национални конкурси
В Регионалното управление на образованието в Кърджали бяха връчени отличия на четирима преподаватели от региона. Поводът е завоювани призови места в национални конкурси.



Българското неделно училище в Одрин вече носи името на отец Александър Чъкърък
Българското неделно училище в Одрин вече носи името на отец Александър Чъкърък. Свещеникът почина внезапно през март тази година.



Учениците от СУ “Йордан Йовков“ в Кърджали представиха свои проекти, свързани с предприемачеството
Учениците от СУ “Йордан Йовков“  в Кърджали организираха Ден на отворените врати, в който представиха свои проекти. Инициативата е по повод Световната седмица на предприемачеството, която отбелязваме от 13 до 19 ноември.



Обявяват конкурси, свързани с хасковските тракийски воеводи
Конкурси за рисунка и есе на тема “Хасково – градът на тракийските воеводи“ обявяват от общината и Регионалния исторически музей. Те са посветени на 179 години от рождението на легендарния български герой Капитан Петко Войвода.



Димитровградският театър кани жителите на обиколка зад кулисите
Общински драматичен театър "Апостол Карамитев" в Димитровград се присъединява към XI-тото издание на инициативата Европейска Нощ на театъра. В събота всеки, който желае, може да направи разходка зад кулисите и да опознае живота на културната институция отвътре.



Библиотеката в Смолян ще предлага нова услуга - дигитализация на документи
Нова услуга ще предлага Регионалната библиотека в Смолян. От дигитализацията на документи ще могат да се възползват читалища и други институции, които искат да съхраняват в електронен вариант своите фондове.




Календарът на община Смолян се продава благотворително в помощ на 11-годишно момче
Календарът на община Смолян за 2024-та година вече е готов. Той се продава благотворително, а всички средства са предназначени за лечението на 11-годишния Тодор Апостолов.



„Саяна Хасково“ с домакинство през уикенда
„Саяна Хасково“ с домакинство през уикенда. Утре тимът приема „Родопа“. По същото време „Димитровград“ гостува на „Секирово“.



Отборите на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ и на ОУ „Христо Смирненски“ станаха общински първенци по баскетбол
Отборите на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ и на ОУ „Христо Смирненски“ станаха общински първенци по баскетбол. Двата финала в отделните възрастови групи се играха днес.





Код жълто за опасно силен вятър е обявен утре в областите Хасково, Смолян и Кърджали. Очаква се поривите да достигнат скорост до 90 км. в час. Какви ще са температурите ще разберете след малко в прогнозата. От екипа ни лека и спокойна вечер!

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 2 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 3 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 4 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 5 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 6 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини