Кекс с ябълки и канелен щройсел

Кекс с ябълки и канелен щройсел

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 180 градуса. Намазва се квадратната форма за печене (23 см) и се постила с восъчна хартия. Ябълките се обелват, изрязва се семенната им част и се нарязват на тънки филийки.

В средно голяма тенджера на умерено силен огън се слагат ябълките, кафявата захар и лимоновия сок и се изчаква да кипнат. За къкренето им трябва 10 мин., или докато ябълките омекнат. Изцеждат се ябълките. Разбърква се брашното, бакпулвера и солта в средна голяма купа.

Маслото и захарта се разбиват в голяма купа с миксер на високи обороти, докато сместа заприлича на крем. Добавят се и разбитите яйца. След това добавете и сухите подправки в млякото. В приготвената форма се прехвърля 2/3 от сместа с лъжица. Разстилат се върху сместа ябълките, които се покриват с останалото тесто.

За канеления щройсел смесете брашното, кафявата захар и канелата. Размесва се в него маслото с миксер, докато сместа заприлича на едри трохи. Кексът се поръсва с орехи и се пече около 40-50 мин. Оставя се да изстине напълно във формата. Поръсете с пудра захар по желание.

Източник: gotvach.bg

Последни новини