Терин от свински език

Терин от свински език

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Желатинът се залива с бульона и се оставя за 40 минути. Кашкавалът се нарязва на парчета, слага се в полиетиленова торбичка и се пуска във вряща вода да се разтопи. След това се изважда върху фолио и се разточва.

Оставя се да изстине и се нарязва на ленти. Правоъгълната форма – теринът, се покрива с фолио и се нареждат лентите кашкавал. Сварените езици се нарязват на парчета. Морковът се настъргва на ситно ренде и се бланшира за 5-7 минути в малко вода и подправки на вкус, след което се отцежда.

Смесва се с нарязания език, посолява се, добавят се подправки по желание и малко оцет на вкус. Копърът или магданозът се нарязват на ситно и се нарежда половината от него на дъното на формата – това е първият слой. След това се слага от сместа с езика и морковите, като леко се притиска.

Добавя се и останалият копър и останалата част от езика. Желатинът се разтопява на слаб огън, залива се терина, завива се с фолиото и се оставя в хладилника за 4-6 часа. След това формата се обръща и фолиото се маха.

Източник: gotvach.bg

Последни новини