Пиле по киевски

Пиле по киевски

Необходими продукти

Начин на приготвяне

За да приготвите маслото с подправките за това традиционно украинско ястие, първо накълцайте чесъна, настържете лимоновата кора и изцедете самия лимон. Смесете първо 1 с.л. лимонова кора и сок с маслото, а след това започнете да прибавяте наситнения магданоз, дребно нарязания пелин и лук, добавете соса Табаско и ликьора и овкусете със сол и черен пипер на вкус. От тази смес оформете руло с дължина 11 см и дебелина 6 см, увийте го във фолио и го сложете във фризера за 10 минути да е стегне.

През това време вземете пилешките пържоли и направете с нож джоб през средата. Овкусете ги обилно със сол и черен пипер навсякъде и ги поставете между найлоново фолио. Начукайте ги внимателно, за да станат с дебелина 0, 5-1 см.

Разбийте яйцата за панировката. Извадете маслото от фризера и го разрежете на 4 парчета. Във всяка разрязана пилешка пържола сложете по 1 парче от зеленото масло. Размерсете брашното с малко сол и черен пипер. Всяка пържола оваляйте първо в брашното, после в яйцето и накрая в галетата.

Оставете всички оваляни пържоли една върху друга в поднос във фризера поне за 20 минути. След като ги извадите отново ги оваляйте в панировката и ги изпържете в силно сгорещено олио (повечко).

Всяка пържола се пържи средно за 8-10 минути. Отцедете пилето по киевски върху кухненска хартия.

Източник: gotvach.bg

Последни новини