Фински солени пасти

Фински солени пасти

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Сложете водата и маслото в тенджера на котлона и след като заври добавете ориза. Оставете да ври за 10 минути, като разбърквате от време на време. Долейте млякото и разбърквайте, докато заври. Оставете да къкри за около 50 минути или докато оризът е сварен. Подправете със сол и оставете да се охлади.

От брашната солта и водата замесете гладко тесто. Разточете тестото върху набрашнена повърхност до около 2 мм с дебелина. С помощта на нож нарежете тестото на кръгове с диаметър 8 см. От кръговете оформете нещо като лодки, като набрашнявате при оформянето.

Във всяко парче сложете от ориза и с притиснете краищата с пръсти, като оформите старателно във формата на цървули. Сложете солените пасти да се пекат в загряна на около 180 градуса фурна за 20 минути или докато хванат приятен загар. Щом са готови, ги намажете от всички страни с топлата смес от загрятите заедно масло и мляко.

Поднесете финските солени пасти със смесените заедно масло, яйца и магданоз под формата на яйчен пастет. Тези пасти са традиционно ястие в република Карелия, където са известни като Karelian pasties, а във Финландия са познати под името Karjalanpiirakat.

Източник: gotvach.bg

Последни новини