Лазаня с бекон и праз

Лазаня с бекон и праз

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Подредете корите за лазаня в подходящ съд, добавете 750 г вряла подсолена вода и гответе под похлупак в продължение на 7-8 минути. Отцедете и изплакнете със студена вода.

Поставете бекона в подходящ съд, покрийте с хартия за печене и гответе 7-9 минути до хрупкавост. Отлейте отделената мазнина и в нея добавете нарязаните тиквички и праз. Гответе 5 минути на максимална мощност, добавете бекона и оставете под похлупак на топло, докато приготвите останалото.

Разтопете маслото за 1-2 минути. Размийте в него брашното, а след това постепенно добавете прясното мляко. Пуснете получената смес за 7-8 минути в микровълновата на пълна мощност, като непрекъснато разбърквате. Добавете горчицата, сиренето, сол и пипер.

Поставете половината смес от бекон и зеленчуци на дъното на съда, покрийте с половината кори лазаня, отгоре поставете половината млечна заливка и повторете до изчерпването на продуктите.

Най-отгоре поставете тънки резени домати, поръсете с пармезана и гответе 17-18 минути на средно силна фурна. По желание може да запечете 5 минути на грил преди поднасяне.

Източник: gotvach.bg

Последни новини