"Голям шлем" за футбола на "Славейков"

Славейковци представят Кърджали в зоналните първенства по най-популярния спорт
Във вторник и сряда се проведоха финалните срещи на областните първенства по футбол в различните възрастови групи в рамките на Ученическите игри за учебната 2011-2012 година. Представителите на СОУ "Петко Рачов Славейков" завоюваха първите места след изключително стабилно представяне, станаха областни първенци и се класираха заслужено за зоналните двубои. Отборите момчета V-VII клас, юноши VIII-X и юноши XI-XII клас се наложиха на финалите съответно срещу представителите на Кирково /класическо 3:0/, Момчилград /2:1/ и Кирково /1:0/. Грандиозният успех е благодарение на спортните качества на младежите, духа за победа и вярата в успеха, но също и плод на безспорните усилия и упорита работа на дългогодишните треньори Христо Топалов, Васил Визев и Ради Радев. С много малки изключения през последните години славейковските футболисти са неизменни участници в зоните, а само в рамките на изминалите 5-6 години на два пъти са класирали отбор на националните финали, за където се селектират само четири отбора от цялата страна и ситото е възможно най-ситно. По тази причина Христо Топалов смята, че с тези футболисти и възможности на отборите, успехите на зоните и класирането за следващ етап са напълно реални. Капитани на отборите са седмокласникът Джан Нилюфер при най-малките V-VII клас, десетокласникът Димитър Стойчев при юношите VIII-X клас и бъдещият абитуриент Генадий Кол при юношите старша възраст XI-XII клас.
Отборите и техните треньори очакват програмата за срещите от зоналните първенства, които ще се проведат през месец април. Не спират с подготовката, радвайки се на хубавото време, което улеснява тренировките. Амбицирани са да защитят мотото "Училище за шампиони".
Помощник-директорът на СОУ "Петко Рачов Славейков" Атанас Атанасов изрази своето задоволство и благодарността си към организаторите на областното първенство по футбол за перфектната организация и създадените благоприятни условия за протичането на състезанието. Срещите преминаха в присъствието и под зоркия поглед и на директора Милко Багдасаров.

Нешка Шопова

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини