Кърджалийци напират към сдружението на Кунева

Меглена Кунева

Наплив за членство в оглавяваното от Меглена Кунева сдружение „България на гражданите” има в Кърджали. Над 200 молби са подадени по електронен път през последните седмици, след като Кунева подсказа,че сдружението ще прерасне в партия и ще се състезава на предстоящите парламентарни избори. Сред подалите молби са и водещи фигури на НДСВ в Кърджали. Според запознати членството им е било отхвърлено.

Общо 10 000 души от цялата страна са заявили желание да членуват в „България на гражданите”. Преди няколко дни Кунева напусна НДСВ и каза,че се готви за парламентарния вот. Сред учредителите на сдружението които я подкрепят са бивши министри и зам.министри като Даниел Вълчев и Мария Дивизиева, които бяха и членове на инициативния комитет на Кунева, който работеше за президентската й кандидатура.

 Ще припомним, че на президентския вот Кунева събра 14 % от гласовете на българските избиратели и се класира трета. Последните социологически проучвания сочат, че тази подкрепа се запазва.

Наблюдатели прогнозират, че бъдещата партия ще има решаваща дума за съставяне на коалиционно правителство в страната и затова интересът към нея е толкова силен.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини