Колеж с такса 8 бона се рекламира в „Заря”. Шофьор загина в катастрофа. Преглед на регионалния печат

Колеж с такса 8 бона се рекламира в „Заря”, анонс до главата в „Новинар юг”. Столичен ВУЗ се оказа с най-висока такса на откритата вчера кандидат-студентска борса в читалище „Заря”. 7800 лева иска от възпитаниците си учебното заведение. 28 ВУЗ-а се представят в Хасково.

Потопът запрати 3-ма от Динево на 15 квадрата, водещ материал на първа страница. Яна, Георги и синът им Петър от месец и половина делят една стая, след като водата заля къщата им, пише вестникът. Около 60 домакинства от селото са пострадали в бедствието, никой обаче не дошъл да види и опише щетите, жалват се диневци.

Жепейци съдят прокуратурата за 75 бона, водещо на 3-та. Оправдани за кражбата на 42 плазми от влак в Свиленград внасят иск по закона за отговорността на държавата, допълва подзаглавието.

Лекуват хасковлията за 84 лева, в Пазарджик – с двойно повече, акцент от 2-ра. Става дума за прогнозните бюджети на болниците, различни в отделните области. Хасковлии – ощетени. Болнични шефове ще правят сдружение, подобно на това на общините.

Масларова дари забавачка с пералня, орловската църква като нова за Великден, пийнал моторист се охлузи в Узунджово, шофьор мре с БМВ в дере, част от останалите заглавия на оперативните страници.

Рости и Сарафа пак златни, водещо на спортната страница. Ростислав Петков и Здравко Сарафимов отново със златни медали по силов трибой.

Печалбата от чобанлъка – торът в кошарата, очерк за пастир от Големанци, който се кани да ликвидира стадото.

Шофьор загина в катастрофа, спътникът му оцеля, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Дописката е водеща на трета страница.

Болнични шефове въстанаха срещу консервативно финансиране, чело на 1-ва. Касата ощетява областта с два пъти по-малък бюджет от региони със сходно население, допълва подзаглавието.

Наводнената детска градина в Динево отвори врати, акцент от 2-ра. Масларова и Михалевски вчера занесли дарения за пострадалата забавачка.

Баните си искат оздравителния техникум, друг акцент от страницата. Закриването на учебното заведение бе посочено като грешка при обсъждането на новия закон за просветата вчера.

Обучават студенти по антитероризъм, темата на 4 страница. Става дума за борсата за кандидат-студенти в „Заря”.

Гришо на три точки от завръщане в Топ-100, водещо на спортната страница. Хасковският тенисист вече е в Маями за супертурнира Мастърс, в момента той е под номер 101 в ранглистата с 564 точки.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини