Девойките на Ардино първи на волейбол

За седма поредна година волейболните отбори на СОУ „В.Левски” от Ардино – момичета 8-10 и 11-12 клас станаха областни първенци в Ученическите игри по волейбол, побеждавайки безапелационно всички останали отбори.

Момичетата до десети клас победиха на финала отбора на Кирково с 3:0, а каките им надделяха със същия резултат над ГПЧЕ „Хр.Ботев”.Така двата ардински отбора ще играят на зоналния турнир. В областното първенство, което се проведе в събота и неделя в Кърджали участваха пет отбора при малките и три при големите. „Конкуренцията в игрите беше много оспорвана, особено във възрастовата група от 8 до 10 клас, където надиграха още отборите на СОУ „П.Р.Славейков” с 3:1 и на Джебел с 3:0. Много съм доволен от играта на момичетата. Не се задоволяваме с постигнатото и ще гоним класиране на национално ниво. Поздравявам от сърце всички момичета, които достойно защитиха честта и достойнството на волейбола в община Ардино”, заяви треньорът Месут Хайрулов.

Тази година амбициите на ардинци са да спечелят отново медали на Републиканските финали. „Досега имаме сребърни и бронзови, сега е ред на златните медали”, каза още Хайрулов.

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини