Гадател от Кърджали свърза касовия си апарат с Данъчното

Дистанционна връзка с НАП вече има касовия апарат на гадател от Кърджали, съобщиха от офиса на приходната администрация в Кърджали. Данните сочат, че общо за областта досега 2 263 обекта са изградили онлайн връзка с приходната администрация. Най-изрядни към фиска са търговците на хранителни стоки – 373 обекта от областта вече имат изградена връзка, 188 са питейните заведения и 153 обектите за търговия на дребно с промишлени стоки.

Данните за Кърджали показват още, че 125 обекта за предоставяне на медицински услуги и 49 за продажба на фармацевтични стоки също са се вързали дистанционно.

Връзка имат и 5 магазина за продажба на стоки втора употреба, 1 сватбен магазин и 1 погребална агенция.

НАП Кърджали припомня, че в края на март изтича срокът, в който всички притежатели на касови апарати трябва да ги свържат с агенцията. Дотогава всички бензиностанции и газстанции у нас трябва да монтират нивомерни системи на резервоарите си.
Всеки търговец може да провери в сайта на агенцията http://nap.bg дали неговото фискално устройство подлежи на доработка, за да отговори на изискванията на наредбата за отчитане на продажбите или ще му се наложи да си купи ново.
Допълнителна информация за свързването на касовите апарати със сървърите на НАП търговците могат да получат на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.

Инспекторите на НАП започват проверки на 2 април ( 31 март и 1 април са почивни дни) като всеки, който отчита оборота си на устройство без дистанционна връзка ще бъде санкциониран с до 10 000 лв., а обектът му ще бъде запечатан докато изпълни изискването, предупреждават от Националната агенция за приходите.

Вили Милкова

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини