След публикации на Кърджали бг вести подменят отводнителните шахти зад Данъчното,ремонтът е за хиляди

Изображение 1 от 3

    След публикации на Кърджали бг вести от Община Кърджали почистват и подменят решетките на отводнителните шахти на ул.”Деспот Слав” зад данъчното.Ремонтът е за хиляди и не бе по силите на живущите.В Групата на Кърджали и областта се появиха снимки на обновените шахти с благодарност.

    Запушените отводнителни шахти превръщаха ул.”Деспот Слав” зад Данъчното в езеро.  Улицата попада в Синята зона,  но заради вода и дупки е неизползваема за паркиране.Сега водата се е оттеглила и възможността се използва за ремонт.

    Собствениците на автомобили бяха принудени да ги оставят върху зелените площи когато улицата се превърне в езеро. Възрастните хора са напълно безпомощни и не можеха да я пресекат. Хората от съседните блокове дори не могат да стигнат до контейнерите за смет.

      От маневриращи сметовози се образуват големи язви,които се пълнят с дъждовна вода. Тя прелива и пълни съседни гаражи и мазета.

     За проблема многократно е уведомявана Община Кърджали,споделя Павлина К.

      Живущите около улицата са имали намерение да се справят сами. Непосилно за тях обаче се оказва отпушването на петте отводнителни шахти на улицата.

         Имаме готовност да положим нова асфалтова настилка и да решим въпроса с дупките. В решаването на проблема  в цялост трябва да се включат и други фирми,отговарящи за шахтите и сметосъбирането.Уведомихме Община Кърджали за проблема и те своевременно реагираха.Това сподели за Кърджали бг вести директорът на Общинската фирма „Паркинги,гаражи и зони за паркиране” Шенай Мехмедали.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини