Слух вдигна на крак срещу „Кауфланд” блок във Възрожденци

 Брожение настана сред жителите на блок 60 в кв.”Възрожденци”срещу плановете на приземния етаж да бъде изграден голям магазин. Носи се слух,че веригата „Кауфланд” се кани да го закупи и да направи свой маркет. Обезпокоени граждани потърсиха Кърджали бг вести да изразят неодобрението си за тази идея. Те смятат, че настаняването на „Кауфланд” ще повиши шума в блока и дори се опасяват, че може да се стигне до кражба на ток.

  Ще припомним, че партерния етаж на блока е закупен от фирма „Балканстрой инженеринг” ООД от община Кърджали. Това става чрез две последователни сделки. През 2008 г. приземния етаж е продаден за магазин чрез търг с учредено право на строеж. Изтъргувани са 1066 кв.м. на цена от 319 250 лв. През 2011 г. същата фирма закупува учредено възмездно право за пристрояване на площ от 449,25 кв.м. за 80 900 лева. Има одобрен проект за изграждането на голям магазин.

 Първоначалният замисъл на купувача е бил да продаде магазина на „Билла” но кризата е осуетила намеренията. Сега закупеното се предлага на веригата „Кауфланд”,твърдят хора от блока.

От общината не се ангажираха със становище. Те смятат, че въпросът е от компетенцията единствено на „Балканстрой инженеринг”.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини