Цветя и венци за Трети март в Ардино

Националният празник на Република България, Трети март беше почетен и в Ардино. На общоградското тържество, което се проведе пред паметника на Христо Ботев присъстваха кметът на Ардино Ресми Мурад, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрамов, зам.-кметовете на общината, част от общинските съветници, както и много граждани и ученици. С падане на колене и едноминутно мълчание жителите на Ардино отдадоха почет на загиналите за свободата на България.

„За българския народ, който е пъстър етнически букет, 3 март 1878 е въплъщение на едно начало. На Трети март беше направена онази първа политическа крачка, заради която дадоха живота си хиляди верни синове и дъщери на България. Трети март е символ на достойнство, отговорност пред настоящето и пред идния ден”, каза в словото си  председателят на общинския съвет Сезгин Байрамов.

Празничното тържество продължи с кратък рецитал на ученици от начално училище „Христо Ботев” и изпълнения на фолклорна група „Родопчанка” при читалище „Родопска искра”.

В знак на признателност пред историческите знайни и незнайни герои на България венци и цветя бяха поднесени от името на общинска администрация, общински съвет, местни институции и училища.
Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини