Политици вгорчават кафето на кърджалийци на Трети март

Нашето послание към бъдещето е толерантността. Всичко, което се случва в Кърджали е знаково. Важното е какъв знак ще дадем ние тримата-кметът,свещеникът и мюфтията. Това заяви градоначалникът на Кърджали Хасан Азис по време на традиционното третомартенско кафе с духовните водачи на Кърджали. Той подчерта, че светската власт в града е в хармония със религиозните лидери.Въпреки това  усещаме напрежение във въздуха на Кърджали, което отдаваме на икономическата криза.То не трябва да се превръща в криза на човешките взаимоотношения, подчерта Хасан Азис. Животът ни заедно трябва да е  сладък, като кафето което пием тримата, каза още градоначалникът. Той заяви, че е обезпокоен от това, че в Кърджали има напрежение,с което се цели прокарването на политически интереси. Хората са умирали за идеала за равенство. Тук в Кърджали трябва да сме равни пред закона, каза още градоначалникът.

Вълната на историята ни е оставила различни. Нашето кафе е част от една лъскава витрина. Зад нея стоят живи хора със свои проблеми. Има напрежение . Ние трябва да помагаме на гражданската власт да го неутрализира, каза от своя страна енорийския свещеник отец Петър.

Районният мюфтия Бейхан Мехмед отбеляза, че с колегата му ще направят обща молитва. Кърджали е град за пример, желая на всички най-доброто, подчерта мюсюлманския духовник.

По традиция кафето бе от кмета. Отец Петър предложи следващата десета поред година когато ще се съберат отново тримата на третомартенско кафе да почерпи той. Трябва да се редуваме.Криза е , отбеляза свещеникът.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини