Защо мъжете не понасят тъщата. Защо ли?

Не една и две поговорки има за отношенията в семейството, между снаха и свекърва, зет и тъща. Но за да се родят толкова народни приказки и анекдоти, си има причини. Ето някои неща, които вашият съпруг не понася в майка ви:

1. Вечното натякване, че не е достатъчно добър за вас.

Подмятания на семейни вечери, празници, пред близки, роднини, как не сте могли да се омъжите за някой с по-големи перспективи, по-образован, по-богат... Е, прекалено е, дори и за най-търпеливия мъж. Ако държите на достойнството на съпруга си, предупредете строго родителите си да не го обиждат с подобни натяквания, намеци или саркастични забележки. Все пак вие сте избрали този мъж и го обичате такъв, какъвто е. Нека всички го разберат.

2. Идва у вас, когато си иска, без да пита!

Това е наистина вбесяващо, признайте си. Ако свекърва ви идва толкова често, без да предупреди, изненадващо се появява на вратата, дали няма да побеснеете? Помислете тогава, че може би е толкова неприятно и вашата майка да досажда често-често, без покана.

3. Досажда с престараване и мрънкане.

Няма по-досадно нещо от тъща, която непрекъснато мрънка и повтаря, че трябва да се направи еди-какво си по определен начин и т. н. Мъжете не обичат да им се казва какво да правят, особено пък когато заповедите идват от тъщата. Ако сте забелязали подобно отношение от майка ви, говорете с нея, да забави темпото и да внимава с приказките си.

dnes.bg

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини