Заснемат Кърджали и региона за Google maps

Скоро автомобилите на Google Street View, познати по целия свят, ще започнат да обикалят и българските улици. Интернет гигантът е започнал да събира изображения, които да се използват в създаването на виртуална картина на места и от нашата страна.

През следващите няколко месеца компанията се надява да заснеме  улиците в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Пазарджик, Шумен, Хасково, Кърджали, Перник, Добрич, Велико Търново, Благоевград, Ямбол, Казанлък, Враца, Габрово, Видин, Асеновград, Кюстендил и други живописни места в България.

Google Street View е безплатна онлайн услуга с триизмерно изображение, достъпна и чрез смартфоните, която позволява на потребителите „да се разходят” по улиците на огромен брой градове, мегаполиси, впечатляващи и обикновени населени места на планетата. Виртуалното разглеждане на улиците е функция на Google Maps. Снимките, фотографирани от колите на компанията, се съчетават и подреждат заедно. Този процес може да отнеме няколко месеца.

По-късно получените панорамни триизмерни изображения показват местата в реалния им вид. Така всеки, който желае да разбере каква е обстановката и атмосферата в различни места по света, от Габрово до Маями, има тази възможност да го направи пред екрана на компютъра или преносимото мобилно устройство.

До този момент Google е снимала 30 държави по целия свят. Поради защита на личния живот на хората в заснеманите квартали, лицата им обикновено са замъглявани от компанията, както и регистрационните номера на автомобилите.

manager.bg

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини