Пазят стената на яз.”Кърджали” от терористи,готов е таен план

Секретен план за действие при терористична атака нсрещу стената на яз.”Кърджали” е разработен от българските власти. Освен него план за реакция при аварийни ситуации има и държавната фирма „Язовири и каскади”. Целта им е да дадат насоки при извънредно положение. България е потенциална мишена на терористични атака заради участието си в умиротворителните мисии в Афгантистан и Ирак. Не е изключено и да окажем  логистична подкрепа за американска атака срещу Иран. Всичко това прави възможен терористичен акт в страната. Язовир „Кърджали” е подходяща точка. При едно скъсване на стената ще последва верижна реакция и ще се скъсат стените на язовирите „Студен кладенец” и „Ивайловград”. Големи територии на натовските ни съюзници Турция и Гърция също ще бъдат залети.

Не случайно преди години с участието на наши съседи екипи на гражданска защита тренираха спасителни операции на язовирната стена в Кърджали.

 Експерти твърдят , че изграждането на стената по време на Студената война не е било случайно. На каскада  „Арда” се е гледало на стратегически обект, който може да спре и парализира турските и гръцки военни части в Тракия. Едно контролирано скъсване на стените е щяло да наводни огромни територии в южните ни съседи, бивши наши противници и да неутрализира тяхното настъпление на българска територия.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини