Код жълто за Кърджали, властите предупреждават внимавайте

Код жълто е обявен предимно за областите в Южна и Източна България: Благоевград, Смолян, Кърджали, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич. Времето в тези области ще е потенциално опасно, въпреки че прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, гражданите трябва да бъдат внимателни и в течение на очакваните метеорологични условия.

Властите съветват гражданите да са внимателни, в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност да избягват рисковете.

В Южна България минималните температури ще бъдат между минус 13 и минус 18 градуса, а максималните - между минус 10 и минус 5 градуса. Съществува вероятност  от снеговалеж в областите Пловдив, Кърджали и в районите на Малко Търново, Босна, Царево, Обзор, Самоков и Боровец
Републиканските пътища са проходими при зимни условия., съобщиха от ситуационния център на Агенция „Пътна инфраструктура”. На територията на област Кърджали движението на МПС да се извършва с вериги и без ремаркета и полуремаркета.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини