Полиция и учители предотвратиха протест за дървена ваканция

Полиция и преподаватели от Професионалната гимназия по транспорт "Гоце Делчев" в Пловдив предотвратиха шествие на учениците, в което те щяха да настояват за обявяване на дървена ваканция. Младежите се организирали в социалната мрежа и пред Общината се очакваха около 2000 подрастващи.

"Разбраха, че тръгваме за протеста и повикаха полиция, охраната също не ни пусна да излезем от училище", разказа пред кореспондента на Dnes.bg момче от 11 клас.

Според него в класните стаи е студено, а самото придвижване до учебното заведение при минусовите температури е разболяло много от неговите съученици. Единайсетокласникът даде за пример, че в последните три дни в Пловдив са измерени рекордни стойности на минималните температури.

Преподаватели, начело с директора на учебното заведение, събраха от улицата ученици, успели да се измъкнат за шествието.

"Училището е топло и няма основания за дървена ваканция”, категорична е директорката Теодора Златанова. Охранители и преподаватели са предотвратили излизането на ученици и от другите гимназии.

"Учебните заведения в момента са топли и по преценка на директора всяко училище може да започва по-късно учебните занятия”, коментира шефката на инспектората по образование Иванка Киркова.

От Община Пловдив също са категорични, че на този етап няма причини, за да бъде обявена дървена ваканция.

Във вторник, сряда и четвъртък в сутрешните часове в Пловдив бяха измерени съответно минус 22, минус 25 и минус 17 градуса.  

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини