Първанов тръгва на срещи с червените си поддръжници, посещава и Кърджали

По предварителната програма Първанов ще посети Варна, Кърджали, Смолян, Русе, Търговище, Плевен. Формално  Георги Първанов организира поредица от премиери на книгата си "Отчетът на президента". Преди да излезе от „Дондуков” 2 експрезидента вече представи отчета си във Враца, Перник, Сливен, Велико Търново, Шумен и Разград. Той планира и лекции пред аудиторията, които ще са част от представянето на Академията за лидерство, неин шеф е съпругата му.
 На "Позитано" 20 обаче свързват  обиколката на Първанов с тестване на соцструктурите и предстоящите отчетно-изборни конференции, на които ще се номинират нови делегати за конгреса.
Първата му визита, която е във Варна, ще бъде на култовата за БСП дата -  4 февруари. На нея преди 15 г. Първанов като лидер на соцпартията и покойният Николай Добрев като номиниран за премиер върнаха на президента Петър Стоянов мандата за второ соцправителство под напора на общественото мнение. От морския град президентът ще каже и официално в коя БСП организация ще поднови членството си в партията. След като получи партийна карта, Първанов получава автоматично място в пленума на БСП, припомни скоро Станишев.
На 4 февруари т.г. трябваше да е първата среща между Първанов и Станишев . По това време обаче настоящият  соцлидер ще е в Севиля, където ще държи реч на конгреса на испанските социалисти в качеството си на президент на ПЕС.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини