Проучване: Жените паркират по-добре

След десетилетия на мъжки подмятания и двусмислени намеци заради шофьорските им умения, жените най-сетне са реабилитирани донякъде в тази област.
Ново проучване твърди, че дамите са по-добри в паркирането от мъжете. Те са по-вещи и по-внимателни в маневрите за паркиране, въпреки че им отнема повече време да "наместят" както трябва колите си.
Преглед на кадри на 700 британски автомобила и интервюта с 2500 шофьори открива, че ако се вземат предвид редица фактори, включително използваният метод и времето, което отнема, жените са на върха, предава „Франс прес”.
„Бях доста изненадан от резултатите, тъй като според моя опит мъжете винаги са били най-добрите в усвояването на уроците и обикновено се справят по-добре”, коментира резултатите инструкторът по шофиране Нийл Бийсън, който прави проучването за най-голямата компания - оператор на паркинги „Нешънъл Кар Паркс".
От проучването става ясно, че жените са също по-добри в избирането на място за паркиране, както и в следването на инструкциите за това. Причината е, че мъжете са по-нетърпеливи да оставят колата си и често пропускат удобното място.
Дамите се подготвят по-добре за паркиране и го правят по-плавно. 39% от тях паркирали без излишни маневри, срещу 28% от мъжете. Дамите средно наместват автомобилите си за 21 секунди, докато на мъжете са нужди 16 секунди.
Въпреки положителните качества, представителките на нежния пол са по-склонни да зарежат автомобила си по средата на две паркоместа.
Като цяло мъжете са по-уверени водачи и имат по-добро поведение на пътя, заключава проучването.
Новото твърдение веднага срещна недоволство сред представителите на силния пол, които се поразровили из статистиката. Оказало, че във Великобритания през 2010 г. на изпит за шофьорска книжка са се провалили 170 хил. жени. Една трета от тях не са успели да се сдобият с документа за управление на МПС именно заради неумението да се справят с паркирането на автомобила, което слага под съмнение новото твърдение

Източник: manager.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини