32 °C

Осмокласници ще учат за брокери и дизайнери в Кърджали

Гроздан Колев

Нови за кърджалийските школа специалности „Брокер недвижими имоти" и „Интериорен дизейнер" ще бъдат предложени на заседанието на Областния съвет по заетост за план-приема след 7 и 8 клас през учебната 2012/2013 година, което ще се проведе в петък.  Предложението е постъпило в РИО на МОМН и на ръководството на ПГ по строителство в Кърджали.
Това е свободна ниша в образователните услуги, които се предлагат на кандидат-гимназистите. Те са съобразени с търсенията на бизнеса и с пазара на труда, каза началникът на РИО Гроздан Колев.
Дали ще се обяви прием по новите специалности и по колко паралелки ще обявят прием след 7-ми и след 8-ми клас в гимназиите в Кърджалийско ще се реши този петък на заседанието на Комисията по заетостта към областната управа. След това проектът трябва да бъде одобрен и от Министерството на образованието до края на февруари, уточни Колев.
За учебната 2012 2013 кандидат-гимназистите, които имат право да кандидатстват след завършен 7 клас в област Кърджали са 1195, а след 8 клас - 684.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини