Миньорите преизпълняват с по 20-25% добива на въглища

Лидерът на КНСБ в ТЕЦ „Марица изток-2” Христо Дяков заяви за БНР, че настоява ръководството на централата да заведе съдебен иск срещу „Мини Марица-изток” за загубите от стачката. Представителте на КТ ”Подкрепа” в централата не поддържат подобна позиция.

Христо Дяков коментира, че вещи лица трябва да изчислят загубите на централата от спрените мощности и износа на ток и ръководството на дружеството да поиска възстановяване на щетите в съдебно дело. Димитър Чалъков, лидер на синдикат „Подкрепа” в ТЕЦ „Марица изток-2”, не беше чул за искането на колегата си от КНСБ, но заяви, че това е работа на мениджмънта, а не на синдикатите. Синдикалният съвет на КТ”Подкрепа” в централата не е обсъждал подобен въпрос.

Профсъюзите в „Мини Марица-изток” отказаха да коментират позицията на Христо Дяков. Не не е ясно дали позицията е лична, или е на Синдикалния съвет на КНСБ в най-голямата държавна топлоцентрала.

Всеки ден миньорите от трите рудника преизпълняват с по 20-25% добива на въглищата, т.е. с 25 000 тона дневно, съобщи за БНР Валентин Вълчев, лидер на КНСБ в мините.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини