Сезгин Мюмюн:Искаме извинение за Възродителния процес

“Искаме извинение от България заради Възродителния процес“, обяви председателят на Федерация “Справедливост – България“ Сезгин Мюмюн.
Той свика днес пресконференцията по повод приетата от парламента декларация, която осъжда насилствената асимилация на мюсюлманите в България в периода 1984-1989 година и обвини медиите в “незаинтересованост“ към декларацията.

Според него документът е явен знак за демократичните промени в страната и на няколко пъти дебело подчерта, че “няма да допусне“ медиите да го опорочат.
Мюмюн допълни още, че години наред е търсил политик които е “истниски патриот и които да прокара декларацията в парламента“.
Пресконференцията му бързо се превърна обаче в скандал между представители на “Атака“, журналистите от телевизия Скат и Мюмюн.
Разривът доиде след като участиците в срещата отказаха до отговорят на част от въпросите и обвиниха журналистите в предубеденост и негативно онтошение.
На пресконференцията присъстваха и представители на изселнически организации в Турция.
Те заявиха, че смятат, че Възродителният процес е нанесъл също толкова психологически щети върху българските мюсюлмани, колкото етническото прочистване в Босна и Херцеговина.
Според тях макар асимилацията в България да не е дала много жертви, тя е причинила изключителен стрес на всички български турци.
Днес бг



Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини